آلودگی هوا و اثرات آن بر قلب

آلودگی هوا سبب غلیظ شدن خون و نیز افزایش بروز التهاب می شود. سر درد، ضعف، سرگیجه، اختلال در انتقال اکسیژن به بافت های بدن، ضربان شدید قلب و سکته قلبی و کاهش ظرفیت ششی را می توان از آثار آلودگی هوا بر سلامت افراد دانست.

افرادی که زمینه ناراحتی قلبی دارند، هنگام رفت و آمد در خیابان ها، بیش از افراد عادی در معرض خطر حملات قلبی هستند. ذرات میکروسکوپی معلق در هوا بر قلب ـ عروق نیز تاثیر می‌گذارد.

آلودگی هوا بر قلب

خطرات آلودگی بر سلامت

آلودگی هوا ناشی از ترافیک و دود کارخانه ها و مصرف سیگار موجب نازک شدن سرخرگ گردن ، اختلال در هدایت الکتریکی قلب، ازدیاد فشار خون و لخته شدن خون و ضخیم شدن جداره عروق و در نهایت بیماری قلبی می شود.

آلودگی هوا می تواند باعث تخریب و اختلال در قلب و رگ های خونی افرادی شود که بطور منظم آن را تنفس می کنند. بستری شدن در بیمارستان به دلیل حملات قلبی، نارسایی قلبی، درد قفسه سینه و مشکلات دیگر در افرادیکه بطور طولانی مدت در معرض آلاینده های بسیار ریز هوا قرار داشته اند به مراتب بیشتر است. بزرگسالان و افرادی که مبتلا به بیماری قلبی یا دیابت هستند بطور خاص در معرض خطر ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.

علائم بیماری های ناشی از آلودگی

همیشه بیماری‌های قلبی علامت‌دار نیستند و شدت بیماری به حدی نیست که فرد را دچار مشکل کند. در نتیجه فرد نیز از بیماری خود بی‌اطلاع می‌ماند. در این مواقع، آلودگی هوا به عنوان یک فاکتور تسریع کننده باعث آشکار شدن بیماری‌ها نهفته خواهد شد. تنفس هوای آلوده در بیماران قلبی و کودکان مبتلا به نارسایی‌های مادرزادی، میزان مرگ میر بیماران را افزایش می‌دهد. همچنین آلودگی هوا در قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفس بیشترین تأثیر را می‌گذارد و آثار بیماری در بیماران ریوی به صورت حاد و مزمن در دراز مدت باقی می‌ماند.

از آلاینده های مهم در ایجاد بیماری های قلبی و تنفسی ذرات معلق با قطر کمتر از 10 و کمتر از 2/5 میکرون می باشند. بسیاری از ذرات آلاینده توسط زائده های کوچک مو مانند از بینی خارج می شوند. با این حال ذرات بسیار کوچک ممکن است وارد ریه شوند و چندین هفته، ماه و یا سال در آنجا بمانند. آلودگی هوا بر عملکرد ریه اثر گذاشته و تخریب ریه موجب جلوگیری از فرایند تصفیه و بروز بیماری های تنفسی، قلبی و عروقی می گردد. آلاینده ها وارد جریان خون شده و با هموگلوبین خون ترکیب شده و میزان اکسیژنی که به بافت های بدن میرسد را کاهش می دهد. این مورد در غلظت های بالا سبب اعمال تغییر در عملکرد قلب می شود.

آلودگی هوا بر قلب

آنچه بیماران قلبی باید بدانند

یکی ازمهم ترین اقدامات جهت محافظت از سلامت خود و خانواده  تهیه ماسک های نانو الیاف است. استفاده ازماسک های با پوشش نانو الیاف به صورت مکانیکی مانع  ورود آلاینده های شهری و صنعتی، ویروس ها و باکتری ها و ریزگرد ها تا 99 درصد به دستگاه تنفسی می شود. درنتیجه کاهش صدمات وارده به قلب و عروق و مشکلات جدی سلامتی را به دنبال دارد.

 ماسک نانوالیاف قابلیت به دام انداختن ذرات ریزگردها تا 0.3 میکرون (در حد ذرات اغلب آلاینده‌های هوا، باکتری‌ها و دود سیگار) را داراست.

 بیشترین ذرات گرد و غبار اندازه‌ای بین 1 تا 3 میکرومتر دارند که به راحتی از ماسک‌ های معمولی عبور می‌ کنند اما به خوبی توسط ماسک‌ های نانوالیاف گرفته می‌ شوند.

از جمله مزایای ماسک‌ های نانوالیاف، پیشگیری از عفونت های ریوی و اختلالات تنفسی، قابل استفاده در محیط‌های کار صنعتی، بیمارستانی، شهرهای صنعتی و دامداری‌ها است. این ماسک ها قابلیت به دام انداختن ذرات ریزگردها تا 0.3 میکرون را دارا هستند. وزن کم و سهولت استفاده مداوم در طول ساعات کار روزانه از دیگر مزایای ماسک های نانوالیاف است.

در واقع قرار گرفتن پوشش نانوالیاف بر روی لایه‌های داخلی ماسک باعث حفاظت و طول عمر بیشتر لایه می‌شود. نانو الیاف به دلیل ظرافت بالایی که نسبت به الیاف معمولی دارد سطح موثر بیشتری را ایجاد کرده و ذراتی تا سایز 0.3 میکرومتر را جذب می‌کند.

در این راستا عفونت‌های ریوی و اختلالات تنفسی از جمله تبعات ریزگردها هستند. از این رو وجود ماسک‌های محافظی که تا حد ممکن این ذرات میکرونی را در خود محصور کند، ضروری به نظر می‌رسد.

 این محصول از لحاظ جذب ریزگردها و همچنین عدم نفوذ باکتری مورد آزمون قرار گرفته و با توجه به سایر تخلخل وب نانو الیاف که بین 100 تا 200 نانومتر است، ریزگردها و باکتری‌های موجود در هوا قادر به عبور از وب نمی‌باشد.

 

منابع

http://www.akairan.com

http://air.tehran.ir

http://tici.info/default

http://heavenland.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *