پشه ها حشرات ریزی هستند که بیماری های گوناگون مانند مالاریا، دنگی، چیکونگونیا، تب زرد، ویروس نیل غربی، آنسفالیت اسب شرقی و آنسفالیت ژاپنی را منتشر می کنند.

اکثر افرادی که توسط پشه گزیده می شوند با هیچ چیز بیمار نمی شوند. اما اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید یا به منطقه‌ای سفر می‌کنید که این بیماری‌ ها در آن شیوع دارند، مهم است که راه های محافظت از خود و خانواده‌ تان را بدانید.

چهار روش اصلی محافظت در برابر پشه ها

  • لباس های خود را هوشمندانه انتخاب کنید. لباس آستین بلند سبک وزن و شلوار بلند بهترین گزینه برای شما است. اسپری کردن لباس با مواد دافع حشرات ممکن است کمک بیشتری کند.

  • بین خود و پشه ها موانع ایجاد کنید. ماندن در داخل سالن در ساختمان های دارای تهویه مطبوع یا ساختمان هایی با توری ضد پشه که پشه ها را راه نمی دهد، یکی از راه های انجام این کار است. شما همچنین می توانید از پشه بند استفاده کنید. شما می توانید آن را در اطراف تخت و همچنین در اطراف کالسکه کودک استفاده کنید. اسپری کردن مواد دافع حشرات به توری ایده خوبی است.
    همچنین می توانید از فیلتر نانوالیاف نانوکسین برای کولر گازی خود استفاده کنید تا علاوه بر تصفیه ی هوای محیط، از ورود حشرات به داخل کولر جلوگیری کنید.

  • مراقب آب ساکن باشید. پشه ها در نزدیکی آب های راکد تولید مثل می کنند. هنگام اطراق کردن یا کمپ زدن در طبیعت، سعی کنید در نزدیکی مرداب ها و برکه ها چادر نزنید.

  • از مواد دافع حشرات استفاده کنید. پشه ها بوی آن را دوست ندارند، بنابراین از آن دوری می کنند. همچنین می توانید نوع خاصی از اسپری های ضد پشه را به دست و پای خود و افراد خانواده اسپری کنید.

چهار روش اصلی محافظت در برابر پشه ها

روش استفاده موثر و ایمن از مواد دافع حشرات

مواد دفع کننده ی حشرات با عوارض جانبی همراه هستند.. شایع ترین آنها تحریک پوست است و مهم است که از آن در مناطق دارای خراش، بریدگی یا جوش پوستی استفاده نکنید. اگر بلعیده شود، می تواند باعث تهوع یا استفراغ شود. مصرف مقادیر زیادی از آن یا استفاده از درصدهای بالا برای مدت طولانی می تواند منجر به مشکلات عصبی مانند تشنج شود، اما این بسیار نادر است.

آکادمی اطفال آمریکا می گوید که استفاده از مقادبر کم این مواد در کودکان بی خطر است – اما شما نباید از آن برای نوزادان کمتر از 2 ماه استفاده کنید.

گزینه های دیگر دافع حشرات نیز وجود دارد:

  • روغن اکالیپتوس لیمو که می تواند بسیار موثر و بی خطر باشد. با این حال، نباید در کودکان زیر 3 سال استفاده شود.

  • پیکاریدین، که می تواند در برابر پشه ها بسیار موثر باشد (اما در برابر کنه ها تاثیری ندارد – بنابراین اگر به محافظت در برابر هر دو نیاز دارید، این نکته را در نظر داشته باشید). پیکاریدین می تواند باعث تحریک خفیف پوست یا سوزش چشم شود.

  • اندکانون (IBI-246)، یک ماده شیمیایی که به طور طبیعی در گیاهان مختلف یافت می شود که می تواند تا 4-5 ساعت محافظت کند و غیر سمی است.

  • IR-3535، که ماده فعال در دافع حشرات است که برای اثرگذاری حدود 2 ساعت زمان لازم دارد. اگر به طور تصادفی آن را اسپری کنید می تواند باعث تحریک چشم شود، اما در غیر این صورت بسیار ایمن است.

سازمان حفاظت از محیط زیست ابزاری عالی برای کمک به شما در یافتن ماده دافع حشرات دارد که برای موقعیت خاص شما بهترین کار را دارد. مهم نیست از چه چیزی استفاده می کنید:

  • اطمینان حاصل کنید که یک بزرگسال سمپاشی را انجام می دهد.
  • هرگز به طور مستقیم روی صورت اسپری نکنید. آن را روی دستان خود اسپری کنید و با دستان خود آن را به صورت بمالید (و سپس دستان خود را بشویید!)
  • همیشه در یک منطقه باز اسپری کنید تا میزان تنفس خود را محدود کنید.
  • در صورت نیاز مجدداً استفاده کنید، اما این کار را با احتیاط انجام دهید.
  • وقتی در پایان روز به خانه می‌آیید، نقاط اسپری شده را با آب و صابون به خوبی بشویید – و حتماً لباس‌های اسپری شده را قبل از پوشیدن دوباره بشویید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری های منتقله از طریق پشه و نحوه محافظت از خود، به وبسایت مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *